29/03/2024

Стрелецът срещу папа Йоан Павел II: Ватикана ми поръча атентата!!

Папата отиде на визита в затвора на човека, който стреля срещу него - турчина Агджа

Стрелецът срещу полския папа Йоан Павел II, който е на път да бъде канонизиран, стрелецът, който спомогна много за омаскаряването на България в тази наистина мръсна игра на големите – Мехмед Али Агджа, направи поредното си сензационно разкритие за тази драматична случка.

То е коренно противоположно на досегашните му изявления. За него е известно, че се е завъртал на противоположни на предишните си изявления посоки, неведнъж.

В ефира на турска телевизия скандалният турчин заяви, че престъплението е било планирано от Ватикана, съобщи Euronews.

Агджа твърди, че да стреля по папата е наредил държавният секретар на Ватикана кардинал Агостино Казароли. При това, както съобщава Терт, Агджа е заявил, че покушението е наредил друг кардинал – Агостино Валини, а планирал – началникът на папското разузнаване падре Микеле.

Бях инструктиран  да не убивам, а да нараня папата. Казаха ми:  Не стреляй в сърцето и главата. Цели се в коремната област, цитира изданието престъпника.

Освен това, Агджа заяви, че за да си купи оръжие е получил 50 000 долара, а арестуването му е част от цялостен план. По-рано Агджа твърдеше, че атентатът е свързан с определени палестински фракции, а по-късно – че е нает от българските тайни служби – последната версия била, за да се дискредитира Съветския съюз.

Един Бог знае при такова въртене като слънчоглед – каква е истината. Във всеки случай – ако въобще нягока узнаем цялата неманипулирана истина, тя ще излезе от друг източник на информация. Агджа, дори вече да казва истината – няма кой да му повярва при толкова противоречиви и взаимно отричащи се „показания“ през 20-те му години в затвора, а и преди това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *