09.08.2005: "Дневник": Радикалните ислямистки структури в Кондово искат да перат пари за тероризъм

Скопие. Радикалните ислямистки структури в скопското село Кондово, чието съществуване бе потвърдено от лидера на Демократическия съюз за интеграция Али Ахмети, искат да превземат Ислямската религиозна общност /ИРО/ на Македония и чрез нея да перат пари за терористична дейност, твърди член на ИРО, пише днес македонският вестник “Дневник”. Според него целта на тези структури е да използват ИРО, която е автономна организация, отделена от държавата, като база за трансфер на пари, нужни за дейностите на радикалните ислямистки структури.
Клод Монике, европейски експерт по тероризъм, неотдавна заяви, че “местните престъпни организации и “Ал Кайда” имат финансови връзки с Македония и след една или две години фундаменталистите ще обучат свои хора за своите терористични мрежи”. Според него Македония е “сива зона” за влизане на ислямски терористи в западноевропейските страни.
Според ИРО не е случаен фактът, че и албанският премиер Фатос Нано, и Али Ахмети признават за съществуването на такива структури, пише "Дневник".

http://focus-news.net

{START_COUNTER}